Evo kako vagina zaista TREBA DA MIRIŠE


Svaka vagina ima svoj jedinstveni miris, što je kombinacija normalnih bakterija koje se nalaze u vagini i vašoj ishrani.


"Zdrava vagina uopšte ne sme da miriše", kaže dr Ronald D. Blat, glavni hirurg i medicinski direktor Menhetn centra za ginekološku hirurgiju.
Većinu vremena, vagina miriše samo kao vagina. Ali na njen miris kadkad zavisi od raznih faktora. Ako ste se tuširali ona verovatno neće imati miris. Ali, ako ste upravo imali seks, vaša vagina će imati miris.
Svaka vagina ima svoj jedinstveni miris, što je kombinacija normalnih bakterija koje se nalaze u vagini i vašoj ishrani.
Na njen miris utiče i vrsta tkanine od koje je vaš donji veš, nivo higijene, navike u kupatilu i ono što vaše žlezde luče. Važno je da ne zaboravite da vaša vagina takođe luči feromone koji bi trebali da izazovu seksualne interese i uzbuđenje.
"Vagina ne sme da miriše kao trula riba, to bi značilo da je do u pitanju bakterijska vaginoza, što je zapravo neuravnoteženost dobrog tipa bakterija i lošeg tipa bakterija"objasnila je Meri Džejn Minkin, profesor akušerstva, ginekologije i reproduktivnih nauka na Jejl Univerzitetu.
PH vagine je važan pokazatelj za ono što se dole dešava.
Ph se menja nakon seksa jer je kiselost semene tečnosti veća u odnosu na kiselost vagine.
Inače vagina je samočišćujuća, i to se kod nje prirodno reguliše.
Ako osetite bol ili srab, to može da ukaže da se nešto dešava. Može biti u pitanju infekcija ili čak nešto ozbiljnije i svakako biste trebali da posetite ginekologa.
Upotreba tampona, koji stoji duže nego što treba, takođe može da promeni miris vagine.
Jedno je sigurno da bi trebalo izbegavati mirise za tu regiju, kao što su intimne kupke, dezodoransi, pa čak i mirišljavi ulošci.
Kada se ti mirisi pomešaju sa prirodnim mirisom vagine, mogu da daju neprijatan miris.
U svakom slučaju, ako primetite miris koji nije vaš prirodan, trebalo bi da se obratite vašem ginekologu.
Izvor : Telegraf.rs

Objavi komentar

0 Primjedbe