RECITE ZBOGOM SMARTPHONEU: Stižu nam MOĆNI UREĐAJI koji će promijeniti svijet!


Poznati proizvođač Ericsson je došao do saznanja da bi pametni telefoni lahko mogli da budu prevaziđeni. Tačan datum se još uvijek ne zna, ali iz ove kompanije navode da promjene treba očekivati kroz četiri godine, piše “Večer“…
Za nasljednike ovih vrlo popularnih uređaja, viđeni su moderni gedžeti koje takođe pokreće vještačka inteligencija, ali uz određene promjene. Oni će biti toliko moćni da bi u historiju zajedno sa smartfoneom mogli da odu i profesori, doktori, savjetnici, treneri…
Smartfon bi i dalje mogao da ostane u upotrebi, ali isključivo kao sredstvo za pretraživanje na internetu.
“Smartfon u ruci i nije baš praktičan, ako uzmemo u obzir vožnju ili neke druge životne okolnosti. Zbog toga se kod korisnika javlja potreba za određenim promjenama koje će smanjiti primjenu pametnih telefona u svakodnevnom životu”, kaže lider Ericssonovog istraživačkog tima, Rebeka Kedering Angstrem.
Četiri godine jesu kratak period, ali je poznato da je i vrijeme od ideje do serijske proizvodnje u IT sektoru dosta redukovano.
“Korisnici bi i prije kupovine, uz pomoć virtuelne realnosti mogli da isprobaju novi uređaj, njegove karakteristike, ali i kako im stoji”, dodaje Kedering.
Kedernig priznaje da je interesovanje javnosti za interaktivnim uređajima ogromno, ali da se njihov futuristički izgled i dalje čuva u tajnosti. Ipak jedno je sigurno. Njihova pojava će promijeniti, a moguće je i transformisati proizvodnju u čitavom sektoru svjetske IT industrije.

Objavi komentar

0 Primjedbe