Prve saobraćajke zbog igrice Pokemon Go (FOTO)


Dvadesetosmogodišnji Amerikanac umalo je nastradao kada je njegovo vozilo skrenulo sa puta i zakucalo se u obližnje drvo, dok je jednu devojčicu udario automobil na ulici. Oboje su u trenutku nesreće igrali Pokemon Go na svom mobilnom telefonu.
 Izgleda da je samo pitanje dana kada će aplikacija Pokemon Go koja je u poslednje vreme zaludela vlasnike smartfon uređaja širom sveta, dovesti do prvih žrtava u saobraćaju. 
 Najnovije vesti iz SAD pokazuju da su pojedini korisnici uključivši aplikaciju izgleda isključili zdrav razum. Tako je jedan vozač iz Oburna u saveznoj državi Njujork zanesen igricom "zaboravio" da treba da upravlja svojim automobilom - trenutak kasnije, vozilo je nekontrolisano skrenulo sa puta i udarilo u drvo. Na sreću, vozač nije teže povređen, ali je ovaj incident podstakao policiju u SAD da ukaže na opasnost koju za učesnike u saobraćaju predstavlja Pokemon Go, pre svega za pešake.

"Ovo je postalo zastrašujuće. Ljudi hodaju ulicama ne obraćajući pažnju na svoje okruženje", rekao je šef policiji u Oburnu, Šon Batler. Policija je čak izdala upozorenje za korisnike aplikacije u kome apeluju na vozače da ne igraju Pokemon Go dok upravljaju automobilom a da pešaci budu svesni svog okruženja i ne zure u telefon kada se nalaze u neposrednoj blizini puteva i drugih saobraćajnica, pogotovo kada se kreću kolovozom. 

Da je upozorenje objavljeno sa razlogom, svedoči još jedan incident koji se takođe ovih dana dogodio u Sjedinjenim Državama, kada je 15-godišnjakinju udario automobil dok je igrala Pokemon Go. Devojčicu je igra "vodila" duž prometnog puta, kada je na nju naletelo vozilo. Vozač je izašao da joj pomogne i sačeka dolazak hitne pomoć. U bolnici je utvrđeno da je povredila ključnu kost i stopalo, a zadobila je i posekotine i modrice po telu.
Izvor : B92/Foto : Auburn Police

Objavi komentar

0 Primjedbe