EVO ZAŠTO UBICA ZVEZDE "GRANDA" JOŠ NIJE UHAPŠEN Istraga ubistva pevačice vođena kao rijaliti


Smenjeni načelnik Dragan Kecman i vrh policije slažu se u jednom - istraga ubistva Jelene Marjanović vođena je izuzetno traljavo.

Kecman je s mesta načelnika Uprave kriminalističke policije smenjen u četvrtak, dva i po meseca od ubistva Jelene Krsmanović.
U vrhu policije, kako „Blic“ saznaje, njemu je zamereno da policija nije uradila dobro uviđaj na mestu na kojem je pevačica nestala.
- Umesto da ograde ceo prostor, na nasipu su se šetali novinari, porodica Marjanović, komšije. Tragovi su počeli da se skupljaju tek sutradan, kada je Jelenino telo nađeno u kanalu. Loš uviđaj omeo je dalju istragu - kaže za „Blic“ izvor iz policije.
S druge strane, Dragan Kecman je u saopštenju koje je prosledio medijima optužio upravo svog naslednika za aljkavu istragu. Kecman tvrdi da nije on odgovoran za „rijaliti istragu ubistva pevačice“ i da neće da odgovara za tuđe greške. On je upitao gde je njegova odgovornost, u tome što je njegov „naslednik, nametnuti zamenik, mimo njegove saglasnosti, a na osnovu direktive iz vrha MUP-a, vodio slučajeve umesto njega“.
- Pitam se za šta je on danas nagrađen? Za koje profesionalne uspehe? Za rijaliti istragu ubistva pevačice Jelene Krsmanović? Nije on rešavao nerešene slučajeve, i one novijeg datuma i one iz prethodnih 20-ak godina. To sam činio ja - navodi razrešeni načelnik.
Kecman se u saopštenju medijima na kraju zapitao i da li njegova smena ima neki drugi cilj.
- Da li je moje razrešenje poruka ubicama novinara i građana ove zemlje da sada opet mogu bez ikakvih prepreka da likvidiraju one koji drugačije misle? - zapitao se Kecman u saopštenju.
Ratko Kostić, koji se nezvanično pominje kao novi načelnik Uprave kriminalističke policije, trenutno je na funkciji pomoćnika načelnika beogradske policije.
Tražio sam uviđaj u Savamali
Dragan Kecman tvrdi da nema nikakve veze sa slučajem Savamale.
- Odmah nakon rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici, insistirao sam na uviđaju i jedini ukazivao na potrebu za tim - naveo je Kecman.
Kecman tvrdi i da je kao član Komisije za istraživanje ubistava novinara nastojao da utvrdi istinu i da „nekome smeta što je istraga na korak od rešenja ubistva novinara Milana Pantića“.
S druge strane, u vrhu MUP-a ostaju pri mišljenju da Kecman nije dobro radio.
- On je doveden zbog rešenja pokušaja ubistva Milana Beka. Za godinu i po dana, on slučaj nije rešio, a juče je pala i optužnica protiv Maje Adrovac - kažu u MUP-u.
Oni navode da nisu rešena ubistva Dragana Jelinovića Jelketa i advokata Vladimira Zreleca, kao ni nestanak vlasnika „Pink taksija“, eksplozija bombe pod džipom Vladimira Karana.
Rebić: Rešiti ubistva novinara
Direktor policije Vladimir Rebić saopštio je juče da Dragan Kecman nije smenjen zbog slučaja Savamale.
- Kecman je upućen u sedište MUP-a kako bi se, zbog važnosti slučajeva ubijenih novinara, posvetio njihovom rešavanju. Obavljajući dve funkcije, Kecman nije mogao da pruži maksimalan doprinos. Napravljen je pomak u rasvetljavanju ubistava Slavka Ćuruvije i Milana Pantića, i taj rad je potrebno nastaviti - naveo je Rebić.
IZVOR : BLIC 


Objavi komentar

0 Primjedbe