Nedostaje još polovina novca za transplataciju petnaestogodišnje Majde Hepić


Iako je za transplantaciju bubrega djevojčice Majde Hepić iz sela Stijena, kod Cazina, u protekla tri mjeseca prikupljen značajan iznos novca, nedostaje još otprilike polovina od potrebnih 55.000 eura za ovu operaciju. Otac djevojčice Sabid Hepić kaže da je ona trenutno hospitalizovana na Kliničkom centru u Sarajevu, a kao donor ponudila se njena majka.
Majdino zdravstveno stanje zakomplikovalo se prije tri mjeseca, kada je osjetila veliku bol. “Ljekari su utvrdili kako Majda ima nedovoljno razvijene bubrege i da je riječ o urođenoj mani. Njeno zdravstveno stanje je trenutno jako loše jer je usljed zastoja bubrega voda došla do pluća, a postoji konstantna opasnost da dospije i do srca. Jedini spas je transplantacija bubrega jer Majdu sada u životu održavaju samo aparati”, kaže Hepić.
Dodaje kako pored bolesne Majde ima još dvije djevojčice, te da žive sa skromnim primanjima, zbog čega nisu u stanju da podmire troškove operacije. Svi koji žele da pomognu ovoj porodici više informacija mogu dobiti na telefon Sabida Hepića 061/694-717, a eventualne uplate mogu se izvršiti na broj žiro računa 161000023909876 koji je otvoren u Raiffeisen banci.

Objavi komentar

0 Primjedbe