U školi ga ismijavali zbog debljine, sad djevojke uzdišu za njim


Austin Shifflett danas izgleda kao model i ljepotan za kojim djevojke uzdišu, ali za takav izgled morao se dobro namučiti.

U školi su ga zvali “debeljuco” jer su mu se kilogrami neprestano nakupljali sve dok nije dosegao 150 kilograma, piše Daily Mail. Bio je ovisan o brzoj hrani i gaziranim pićima. Zdravlje mu je postalo ugroženo i shvatio je da neće dugo živjeti ako tako nastavi, prenosi “Fokus“.

Krenuo je na Atkinsonovu dijetu i kilogrami su se počeli topiti. Nakon što je u tri mjeseca izgubio 35 kilograma, krenuo je u teretanu da izgradi mišićnu masu. Danas ima oko 75 kilograma i izgleda potpuno neprepoznatljivo.


Austin ističe da mu je mršanje poboljšalo zdravstveno stanje, ali i promijenilo život: “Puno mi je pomoglo u vezi cura. Prije nisu željele ni razgovarati sa mnom. Sada neki ljudi koji su me maltretirali žele da im dajem savjete o fitnessu – to je najbolji dio.” Austin sada gradi karijeru i kao muški model.
Ipak, Austin kaže da nije zlopamtilo i da ne zamjera nikome ko ga je ismijavao. To mu je pomoglo da osvijesti svoj problem i promijeni život iz temelja.


Objavi komentar

0 Primjedbe