PREDSTAVLJEN NOVI IPHONE: Dizajn je uzet od ‘petice’, a specifikacije od ‘šestice’


Novi iPhone SE svojevrsna je mješavina dizajna ‘petice’ i specifikacija ‘šestice’. U prodaju bi trebao stići 31. ožujka, a cijena mu se kreće od 399 do 499 dolara, ovisno o modelu. 

Apple je predstavio novi pametni telefon, iPhone SE, koji je manja i jeftinija verzija najvećeg ponosa tvrtke, iPhonea 6S i 6S Plus. Ovaj 4 inčni model zapravo je mješavina ‘petice’ i ‘šestice’: Apple je iskombinirao veličinu i dizajn iPhonea 5 te posljednje specifikacije iPhonea 6. 
Sam Apple svoj je novi model nazvao “najmoćnijim smartphoneom veličine 4 inča u povijesti”, piše The Verge. ‘Srce’ iPhonea SE čini 64-bitni A9 procesor uz koji je ugrađen i M9 procesor zadužen za grafiku. 
Isti procesor ima i iPhone 6S. Novi model podržava i hands-free Hey Siri. Kamera je također jednaka kao i u 6S-u – 12 megapikselna iSight kamera s dual-tone flashem i mogučnošću snimanja Live Photos i 4K videa. 

Kada se uspoređuje s iPhoneom 5S, SE je nešto bolji: ima bržu LTE vezu, brži Wi-Fi (802.11ac), trajniju bateriju, te nove mikrofone. S obzirom na to da je 2015. godine prodao 30 milijuna 4-inčnih uređaja,
 Apple očito smatra kako je ovo smjer u kojem treba krenuti. “Mnogo, mnogo naših kupaca je ovo tražilo. I mislim da će biti oduševljeni”, rekao je na predstavljanju novog pametnog telefona izvršni direktor Applea Tim Cook. Novi iPhone SE u SAD-u će stajati od 399 dolara (2.670 kuna) za model s 16 GB memorije i 499 dolara (3.340 kuna) za model sa 64 GB. Osim u crnoj i bijeloj, iPhone SE bit će dostupan i u zlatnoj te roze-zlatnoj boji. Prednarudžbe kreću 24. ožujka, a iPhone SE će u trgovine stići 31. ožujka. Očekuje se da će do kraja svibnja novi uređaj biti dostupan u više od 100 zemalja svijeta.

Izvor : Cafe.ba

Objavi komentar

0 Primjedbe