Greška koju svi pravimo tokom seksa (nesvesno)


Kada neko spomene greške u seksu, obično se prvo pomisli na loše poze ili tehniku. Međutim, jedna stvar je važnija od toga jer se bez nje eksplozivni vrhunac teško postiže, a to je - komunikacija! Stručnjaci tvrde da svi pravimo jednu veliku grešku - premalo slušamo svoje partnere i ne obraćamo pažnju na njihove želje i ignorišemo njihove reakcije.


Nije u pitanju poza ili tehnika. Problem je nedostatak komunikacije (ko šta voli, da li mu/joj se nešto sviđa)
Nedostatak komunikacije tokom seksa najveći je problem u krevetu koji podjednako muči muškarce i žene. 
Tokom istraživanja sprovedenih na ovu temu mnoge žene požalile su se da se muškarci često oslanjaju na tehniku naučenu iz filmova za odrasle koja je nerealna ili primenjuju neke poteze koje su volele njihove bivše devojke. Ne uzimaju u obzir da sadašnja partnerka verovatno ima drugačije želje i potrebe.
S druge strane, muškarcima uglavnom smeta to što su žene često pasivne, ne preuzimaju inicijativu i ne pokreću "akciju" onoliko koliko bi oni to želeli.
Zajednički naziv za sve ove probleme je upravo nedostatak komunikacije tokom seksa. Iako smo skloni misliti kako u intimnim trenutcima nema mesta za previše "govorancije", seksualni terapeuti neće se složiti s tim. Oni se zalažu se za jasno i glasno izražavanje seksualnih želja jer jedino otvorena komunikacija vodi do maksimalnog zadovoljstva s obe strane. 
Zaboravite na stid i ne skrivajte svoje želje jer ćete tako pre svega udovoljiti i ugoditi sebi, a na kraju usrećiti i svog partnera koji ionako želi da bude izvor vašeg zadovoljstva.
Na isti način se i vi postavite prema njemu i uživaćete u zdravom seksualnom životu koji će vas oboje ispuniti.
Izvor : vesti-online

Objavi komentar

0 Primjedbe